Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur / Een gids voor het huren van je camper

Een gids voor het huren van je camper

Sharing is caring

Je moet van tevoren bellen om een camper te reserveren bij Topcamperverhuur. Je kunt er met een beetje voorbereiding voor zorgen dat je reis zo vlot mogelijk verloopt. Het is belangrijk ruim van tevoren te bellen om te reserveren als je van plan bent een camper te huren. Je kunt je ervan verzekeren dat het verhuurbedrijf alles heeft wat je nodig hebt door vooruit te bellen. Je kunt ook vragen of de camper inclusief meubels komt zoals tafels of stoelen. Laat het bedrijf weten als er onderweg vertragingen zijn, zodat ze weten wanneer je aankomt. Je moet ook je route van tevoren plannen en de weersomstandigheden in de gaten houden, zodat je je dienovereenkomstig kunt inpakken. Zorg altijd voor een reserveplan voor het geval er iets misgaat.

Plannen voor kamperen in een camper

Verdwalen als je met je gezin in een camper rijdt kan frustrerend en stressvol zijn. Het is belangrijk om de juiste hulpmiddelen mee te nemen om te navigeren. Overweeg een reserve mee te nemen voor het geval er een probleem is met je primaire GPS navigatie-apparaat. Het gebruik van zo'n apparaat is niet noodzakelijk, maar het is wel nuttig. Deze regel van het meenemen van een reserve apparaat geldt ook voor papieren kaarten. Plan zeker rustpauzes en eet-stops langs de route, zodat je je geest zo fris mogelijk kunt houden. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat elk navigatiemiddel veilig en gemakkelijk te gebruiken is. Laat je niet afleiden en rijd altijd veilig, ook al gebruik je alleen een navigatie-applicatie voor je telefoon. Het is aan te bevelen een standaard of autohouder te gebruiken, zodat je de kaart kunt zien zonder constant op de telefoon te kijken. Bedenk dat de uren zonlicht korter worden in de wintermaanden. Ga altijd na hoe de reistijd er in bepaalde tijden van het jaar uit zal zien. 

Veiligheid bij het kamperen met een camper

Controleer altijd de toestand en de spanning van de banden van een camper. Zorg dat er voldoende zitplaatsen zijn voor alle passagiers. Het aantal zitplaatsen hangt af van het type camper dat je gaat huren. Controleer de riemen en slangen om te zien of ze aan vervanging of reparatie toe zijn. Ververs de motorolie voordat je reis begint. Controleer altijd de lichten voor en achter om te zien of ze goed werken. Vergeet niet ook de richtingaanwijzers te controleren.